Стана ясно кога ще се събере новият парламент. Съгласно сроковете в

...
Стана ясно кога ще се събере новият парламент. Съгласно сроковете в
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Новият парламент вероятно ще бъде свикан от президента следващата седмица

Стана ясно по кое време ще се събере новият парламент. 

Съгласно периодите в Конституцията президентът Румен Радев ще реши по кое време да свика Народното събрание и че евентуално това ще стане идната седмица. Това сподели по вицепрезидентът Илияна Йотова.    

Трябва да бъде открита опция за сформиране на държавно управление след извършените предварителни парламентарни избори на 2-ри октомври, счита тя. Ново държавно управление – няма период по кое време да почнат публично договаряния за съставянето му До един месец след изборите президентът би трябвало да свика Народното събрание.

За публикуваната през вчерашния ден позиция, че президентът не се причислява към цялостния текст на декларацията, призната от някои страни в Източна Европа, във връзка с участието на Украйна в НАТО, Йотова разяснява: " Няма да приказвам от името на президента.

Моето персонално мнение е – още в самото начало сме изразили още 2008 година с декларацията, че един ден Украйна ще бъде част от евро-атлантическия алианс. Не одобрявам подобен сериозен въпрос да се взема решение от една група страни в Европейски Съюз. Винаги съм била срещу политиката на груповщината в границите на Европейски Съюз ". Вицепрезидентът взе участие в церемонията по връчване на премиите в десетото издание на националния конкурс " Кмет на годината ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР